Tekster om mat

Å skrive om sushi

Erkjennelse: Sushi smaker godt

De siste par ukene har jeg skrevet om mat.

Et nettsted med oversikt over alle take-away restaurantene i Norge skulle fylles med informasjon om alt fra hamburger og pizza til indisk og annen asiatisk mat.

Så hvordan går du fram når du skal skrive om mat? Du skal være fordømt sulten! Dropp frokost og lunsj og begynn å fantasere om fristende måltider. Fokuserer på pizza idet det skriker i tarmen din. Hva ser du for deg? Sprø skorpe, rikelig med ost dekket med knasende, rød paprika og saftige biter med biff. Forstår du? Adjektivene kommer bare ramlende på deg når du er tilstrekkelig underernært.

Jeg ble nødt til å spise sushi

En spesiell utfordring var de sju femhundreords-tekstene jeg skulle skrive om sushi. Jeg hadde nemlig aldri, i mitt ellers syndige liv, smakt det. Det er ikke det med den rå fisken som har holdt meg på avstand. Det er alle de dekorative, fargerike anretningene som minner meg om konditorvarer. Jeg får en forventing om å spise noe søtt, som jeg er veldig glad i. Så viser det seg å være fisk! Nærmere helligbrøde kommer man ikke.

Men i forskningen og etterretningens interesse var det påkrevd å gjøre nærmere undersøkelser. Jeg gikk på sushirestaurant for første gang.

For å oppsummere ble det et godt møte og et minneverdig måltid. Jeg beriket mine gastronomiske preferanser og håndterte pinnene måtelig bra. Jeg spiste riktignok biten med den sterke wasabi-kremen i et stykke. Men den tabben, har jeg funnet ut, er begått av flere.