Sjekk fakta

 

Universetts Midte eller en stakkarslig satellitt? Uansett er den vår jordklode.

Sjekk fakta når du skriver. Er Jorda flat eller rund?

Jeg har en globus på skrivebordet. Den er der for at jeg skal huske at verden er rund.

Særlig viktig er det når jeg skriver. Selv om det ikke alltid er like vesentlig for emnet eller produktet jeg skriver om, skal alt som står der være sant. Skulle jeg glemme, eller plutselig bli usikker på, hvilken form jordkloden har, kan jeg kikke på den. Jeg kan også se hvilke land som er i hvilke verdensdeler og mye, mye mer.

Det er nemlig slik at hvis du finner feil i en informativ tekst, hvilken tillit får du til at det øvrige som står der er riktig? Hvor dumme fremstår ikke de som engang hevdet at jorda var flat, i dag?

En skribent med integritet bør ikke nedtegne noe for offentligheten som han ikke kan gå god for. Vel, han kan selvfølgelig skryte litt ekstra av produktene han skriver om, men alt av saksopplysninger og fakta bør stå for en sjekk.

Derfor er et vindu med Google-søk alltid oppe på skjermen min mens jeg skriver. I tilfelle det er noe globusen min ikke kan gi svar på.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *