Hvordan skrive kategoritekster til nettbutikken din

Har du en nettbutikk, er det fornuftig å presentere produktene i kategorier for at kundene lettere skal finne dem. Selger du sykler, kan det for eksempel være barnesykler, terrengsykler, el-sykler eller liknende.

Gode kategoritekster i nettbutikken din fører til

  • At potensielle kunder får treff på nettsiden til butikken
  • At de får informasjon og svar på spørsmål de måtte ha
  • Og ikke minst at de handler hos deg

I det følgende vil jeg avsløre noen av hemmelighetene bak en treffsikker kategoritekst.

Google er århundrets selger

Google er i dag den mest effektive selgeren per excellence. Det gjelder både på nettet og totalt. Hvis ditt produkt vises øverst på lista når folk søker på det, har du gullplasseringen.

Mange betaler for at siden deres skal vises når noen skriver et ord i søkefeltet som har et eller annet til felles med det de selger. Det skal vanskelig gjøres å skrive inn et søk uten at det kommer en annonse øverst. Dette koster imidlertid mye penger i lengden. Det aller beste er hvis du klarer å komme høyt opp på naturlige søk. De fleste ruller likevel forbi annonsene før de klikker.

Hva kan gode kategoritekster gjøre for at folk ser siden din på nett?

Google jobber utrettelig med å få systemet sitt til å vise de beste sidene, eller siden som har akkurat den informasjonen det søkes etter. Selv om de ikke sjekker hver side manuelt, er det utarbeidet avanserte algoritmer for å skille gull fra skitt. De er hemmelige, og endrer seg hele tiden.

Vi vet likevel en del som følge av at mer eller mindre bevisste lekkasjer fra Google, samt diverse markedsføringsguruer som tester ut forskjellige løsninger og analyserer hvordan Google som søkemotor reagerer på det.

Resultatene er entydige og har avstedkommet floskelen «Content is king». En god kategoritekst vil sende deg oppover og forbi konkurrentene dine på Googles resultatlister. Iallfall vil du vurderes bedre enn de som ingen tekst har, eller har gjort slett arbeid med den.

Hvordan ser en god kategoritekst ut?

En kategoritekst skal behage både Googles analyseapparat og den som leser den. Det er selvfølgelig en gjensidighet her, ettersom Google måler hvor lenge leseren holder seg på siden din før han eller hun forlater den. Lang tid her tolker Google som et tegn på kvalitet.

For Googles del bør derfor artikkelen inneholde både naturlige søkeord som også inkluderes på en naturlig måte i teksten, samt svar på spørsmål en potensiell kjøper kunne finne på å skrive i søkefeltene (for eksempel hva slags sykkel trenger jeg for å sykle Birkebeinerløpet).

Dernest må siden være interessant for leseren. Den tiden er forbi da det bare gjaldt å gjenta produktnavnet flest mulig ganger sammen med masse skryt.

Det er heller ikke stedet du skal fylle på med for mye tekniske detaljer. Spesielt de som er fagfolk innenfor sitt område har en tendens til det når de skriver tekstene selv. Men den alminnelige forbruker er ikke så interessert i produktets vekt eller kjemiske sammensetning. Det er heller ikke gitt at de forstår faguttrykk eller har tid til å lese kompliserte utlegninger. Slik informasjon kan med fordel heller legges inn på et skjema knyttet til beskrivelsen av det enkelte produkt.

Derimot kan det skrives side opp og side ned om hvilke fordeler produktet bringer med seg for kjøperen. En beskrivelse av vårens første sykkeltur på bar bakke er noe som gir deg lyst til å kjøpe sykkel. Andre fordeler er selvfølgelig mosjon, naturopplevelser og sykkelferier. Er det terrengsykler som er hovedkategorien, kan du betone hvordan den bringer deg fram gjennom ulendt landskap.

Det er heller ikke en uting med praktiske råd, som hva slags klær en bør ta med på sykkeltur eller hva en skal gjøre dersom sykkelen punkterer.

Teksten skal selge!

Leseren har selvfølgelig allerede forstått at du selger sykler, Det er ingen grunn til å være overtydelig.

Men jamfør ovenstående punkt: Du skal gi vedkommende lyst til å sykle NÅ. Forhåpentligvis har du ladet godt opp med å beskrive syklingens fortreffeligheter og gleder. Det er da tid for det avsluttende CTA (Call to Action på markedsføringsspråket).

Det er her du forteller hvorfor folk skal kjøpe hos deg. De som driver med reklame kaller dette USP, Unique Selling Point (De snakker som regel helst engelsk). Hva har du som konkurrentene dine ikke har? Det kan for eksempel være godt produktutvalg, gode forhandleravtaler, returrett eller noe helt annet.

Jo mer tekst, jo bedre

Lange tekster må til hvis du skal synes på søkemotorene disse dager. Vi snakker ofte mellom 1000 og 1500 ord. Dette gjelder også kategoritekstene.

Tekstbyråene jeg leverer tekster til har de store varehusene på sine kundelister. Det er ikke uvanlig at de bestiller hundrevis av kategoritekster på lengder fra 700 til 1500 ord til nettbutikkene sine.

Taktikken er åpenbar. Lange, informative og helst også inspirerende tekster skal bringe dem til topps innen flest mulig kategorier.

Nettskribenten skriver tekstene for deg!

Her har vi altså kommet til mitt avsluttende CTA, om hvorfor du skal bruke meg til å skrive disse tekstene. Jeg har noen gode argumenter:

  1. Du har ikke tid selv. Det er mye som tar fokus når du driver nettbutikk, som dialog med kundene, effektuering av salg, regnskap og mye mer. Du har ikke tid til å gjøre alt selv (iallfall ikke hvis du vil følge min anbefaling om størst mulig volum på tekstene dine).
  2. Jeg har allerede skrevet mange hundre kategoritekster til all mulig slags produkter, som har blitt publisert i godt etablerte nettbutikker. Dette kan jeg.
  3. Du får en god pris. Ved å bestille direkte fra meg, kutter vi mellomleddene. Vanligvis skriver jeg på oppdrag for tekstbyråer som har kapret de store kundene. Mye av prisen de betaler går til administrasjon og fortjeneste til disse byråene. Dette tjener vi på begge to!

Andre tjenester fra Nettskribenten kan være bloggartikler, presentasjon av bedriften (Om oss-siden) eller gjesteinnlegg (Content marketing).

Ta kontakt med nettskribenten i dag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *