Hvordan lage nyhetsbrev

Å lage og sende nyhetsbrev til eksisterende kunder er blitt en nisje, nærmest en egen sjanger. Du bygger opp en liste med epost-adresser som du kan sende informasjon, nyheter og gode tips til. Dette er en av de aller mest effektive måter å oppnå mer salg på ved siden av betalte annonser på Google. Men det fordrer at du lager nyhetsbrev på den rette måten. Det kommer vi til.

De åpenbare fordelene med epost-markedsføring, som det kalles, er følgende:

  • Koster nesten ingen ting (ingen porto på epost)
  • Gir meget god respons og salg (hvis det gjøres riktig)
  • Krever faktisk ikke mye arbeid (og det lille som er kan Nettskribenten gjøre for deg)

Lese hele artikkelen eller ta kontakt med Nettskribenten nå for å komme raskest mulig i gang.

Slik får du suksess med nyhetsbrev

Man sier det ikke er én oppskrift til suksess, men her er det i alle fall tre ting som bør være på plass for at epostmarkedsføringen skal virke:

  1. Mottakeren (eller flest mulig av dem) må faktisk åpne eposten du sender ham/henne. Det er ikke alle som gidder å åpne reklame med mindre den har noe spesielt som fanger interessen i emnefeltet.
  2. Når eposten er åpnet, må innholdet inspirere til å klikke seg inn på siden, og aller helst genere salg hvis dette er målet.
  3. Listen over mottakere bør være bygget opp av personer som har vist interesse for siden din eller temaet den handler om, typisk tidligere kunder.

La oss ta en nærmere titt på disse tre faktorene

Hva skal eposten handle om?

Vi vil altså at mottakeren for det første skal åpne eposten. Her må du være forberedt på å møte sterk konkurranse. Eposter han ser kommer fra venner, familie og idrettsklubben han er med i kommer foran skobutikken.no.

Det stedet du har mulighet til å konkurrere, er emnefeltet. Det skal angi hva eposten handler om, men det skal samtidig kunne pirre litt mer enn tørr og saklig informasjon.

Hvis alle epostene navngis som Nye sko fra Skobutikken, blir det fort kjedelig. Hvis emnetittelen varieres og knyttes mer opp mot eventuelle kjøperes behov, blir det med en gang mye bedre. «Sko til 17. mai» eller «Har du sko som tåler vinteren?» vil være mer triggende.

Hvis du i eposten vil vise til en informativ artikkel, har du enda bedre kort. Titlene «størrelsesguide til babysko» og «Slik pleier du skinnsko» indikerer at du gir kunden noe han har nytte av, uten at du krever noe til gjengjeld. (Men han klikker seg inn og kan ikke unngå å se alle de fantastiske tilbudene som følger med).

Hva skal stå i eposten?

Når mottakeren først har klikket inn, må du ikke regne med han er der lenge. Tenk på deg selv. Sannsynligvis brukes kun et brøkdel av et sekund på å skanne eposten, før han avgjør om han skal gå tilbake til innboksen.

Du er heller ikke interessert i at han skal sitte og finlese den heller. Det du vil er at han skal klikke seg videre til nettsiden din ved bruk av lenker eller knapper du har plassert der. For mye tekst vil derimot føre til at oppmerksomheten dras bort fra dette.

For å lage nyhetsbrev bør du ha korte og tydelige overskrifter, illustrerende bilder (gjerne av produkter), en kort eggende tekst til bildet som bunner ut i en lenke eller knapp som mottakeren (forhåpentligvis) begeistret kaster seg over fordi han ikke kan vente med å få mer informasjon om emnet eller produktet.

Lage nyhetsbrev ved hjelp av epostlisten

Kjernen i dette arbeidet er at du har bygget opp en epostliste. Husk her at lovverket sier at mottakere aktivt skal samtykke i at du sender dem epost til markedsføringsformål.

I en nettbutikk skjer dette typisk ved at kunden får opp en avkrysningsboks i det de foretar et kjøp. Setter de kryss her, har du samtykket du trenger.

En annen metode for å få folk på lister, er å bruke et popup-vindu når de klikker seg inn på siden. Det bør være lett å klikke bort da mange synes de kan være irriterende.

En tredje mulighet er å gi folk en liten belønning for å skrive seg på nyhetsbrevlisten. Det kan være at de får laste ned en gratis ebok når de har fylt ut eposten sin, rabattkuponger eller noe annet som er relevant for virksomheten du driver.

At de som står på lista di aktivt har gitt sitt samtykke, betyr også at de er en målrettet gruppe for virksomheten din. Klikkprosenten for en tilfeldig gruppe vil ikke være sammenliknbar.

Epost-markedsføring - den går rett hjem!

Du har mail

Mål resultatet og lær av erfaringer

Med et program for utsendelse av nyhetsbrev vil du altså se hvor mange som åpner og hvor mange som klikker. Ved å lage egne landingssider kan du også se hvor mange av disse som ender opp med å kjøpe et produkt eller utføre andre ønskede handlinger.

Du vil da fort se at noen eposter gir bedre resultater enn andre. Eksperimenter med overskrifter, emner og layout. Du kan foreta såkalte a/b-tester hvor du sender ut liknende brev med forskjellig tekst i emnefeltene, og se hvilken som blir åpnet av flest personer.Da vet du hvilken som fungerer best til neste gang.

Andre muligheter med epostmarkedsføring

En annen spennende metode for å lage nyhetsbrev er segmentering. Det vil si at du målretter brevene til spesielle deler av kundegruppene i epostlisten. Brev vedrørende damesko, herresko eller babysko vil på den måten kunne sendes direkte til de mottakerne som presumptivt kan ha bruk for akkurat disse produktene. (Tenk hvis du er mann og får innboksen fylt opp av reklame for damesko. Her lukter det ganske så kontant avmelding av nyhetsbrevet).

Dessuten kan du sende ut automatiserte eposter når noen velger å abonnere på nyhetsbrev, når noen ikke fullfører en bestilling eller andre aktiviteter som «trigger» en bestemt melding.

Hvordan komme i gang med å lage nyhetsbrev?

Den gode nyheten er at du ikke trenger å hyre et rådyrt reklamebyrå med kontorer på Aker brygge for å få til dette.

Det er gode verktøy som foretar automatiske utsendelser av nyhetsbrev i henhold til lister, og foretar all nødvendig sporing. Mailchimp er et av programmene som fremheves i denne sammenheng. Gratisversjonen inkluderer utsendelse av inntil 2 000 eposter i en liste, og innehar de mest nyttige funksjonene.

Utformingen av nyhetsbrevene og annen epostmarkedsføring kan du eksempelvis overlate Nettskribenten til å gjøre. Vi har ikke høye leieutgifter til fasjonable lokaler på Aker brygge eller andre steder, og kan derfor tilby behagelige priser.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *